Az akupresszúra csodája

kézÖngyógyítás akupresszúrával

Mindenkinek tudnia kell: a gyógyulás képessége bennünk van! Rajtunk múlik, hogy mennyire tudunk teljes életet élni, és mennyire vagyunk képesek átélni az emberhez méltó örömöket. Nekünk magunknak kell tennünk azért, hogy ne függjünk a külső körülményektől, más személyektől, és ne kelljen elviselnünk – gyakran még enyhébb lefolyású betegségek esetében is – a gyógyszerek mellékhatásait. El kell ismerni, hogy bizonyos esetekben az orvosi kezelések nélkülözhetetlenül fontosak, azonban nem lehetünk passzív résztvevői saját gyógyulásunknak. Szervezetünknek csodálatos öngyógyító ereje van. Adjuk meg hát neki az esélyt, a lehetőséget, hogy visszaállítsa saját harmóniáját.

Nagy segítségünkre lehet ebben – a több ezer éves sikeres múltra visszatekintő – akupresszúra, melynek alkalmazásával  lerövidíthetjük a gyógyulási időt, csökkenthetjük a fájdalmat, elviselhetőbbé tehetjük a nehéz napokat. Az akupresszúra pontnyomást jelent, vagyis a „kezelés” abból áll, hogy néhány testpontot ujjunk hegyével megmasszírozunk. Ez lehet ritmusos nyomkodás, de akár köröző mozdulatokkal is végezhetjük. A masszírozás erőssége olyan legyen, hogy  az esetleges fájdalmat még mosolyogva el tudjuk viselni, és egy-egy pontra egy-két percet fordítsunk. Ezek a kezelések nagyon eredményesek, hatásuk általában gyorsan jelentkezik, könnyen megtanulhatók, nem járnak kiadással és nincsen mellékhatásuk.
Engedje meg a Kedves Olvasó, hogy egyetlen pontot kiemeljek a sok száz közül. Ez pedig az ún. Szívburok-6, magyarul Belső Átjáró pont, mely a belső csuklóredőtől – a könyök felé – három ujjnyira található, a két ín között. Ajánlatos ezt a pontot mindkét kézen (!) egy – két percig masszírozni a másik kéz behajlított hüvelykujjával. A masszírozás idejére és erősségére vonatkozóan nincsenek „kőbevésett szabályok”, bátran figyeljünk megérzéseinkre.  Ennek a pontnak a masszírozásával nagy segítséget  adunk  a  szívnek,  és  jelentős mértékben gyorsíthatjuk a szívbetegségekből történő gyógyulást. Bármely szívbetegségnél – szívinfarktus, szívritmus zavar, reumás szívbetegség stb. – eredményesen használható.  Ezen kívül – és a mai rohanó világunkban ez is nagyon fontos – a pont  masszírozása  nyugtató hatású  is. Masszírozásával oldani tudjuk a stresszes idegfeszültséget,  a hányingert (például a kismamáknál) vagy éppen az epilepsziás görcsöt. Mindenkit tehát arra biztatok, hogy vegye saját kezébe sorsa irányítását, mert nincsen gyógyíthatatlan betegség csak gyógyíthatatlan beteg. Vedd hát a fáradságot, „segíts magadon, és az Isten is megsegít”.

Bittó Gyula
akupresszőr természetgyógyász

 Megjegyzés: Több, mint ötven enyhébb lefolyású betegség akupresszúrával történő öngyógyítását írta le a szerző „Akupresszúra a családban” című könyvében, amely megrendelhető a 20 – 9369 – 221 telefonszámon.

A cikkben leírt gyakorlatról érdemes kipróbálás előtt a Szerzővel egyeztetni, a részletekért. E-mail: bigyula7@tvn.hu

Leave a Reply

*