Titkos receptek, Öngyógyításra 1.

no_egeszsegÉletre kelek… (Emlékeztető egykori bosziknak)

Akárhogyan is, ez a cél. Mi, fénypontosok, azt valljuk, hogy minden elvesztegetett pillanatért kár. Számtalan csodát tartogat számunkra az élet, ha megnyitjuk magunkat rá, és a napos oldalra fókuszálunk az önsajnálat rítusai helyett.Van azonban olyan állapot, amikor a döntést meghozni is nehéz, annyira kiégettnek, energiátlannak, fáradtnak érezzük magunkat. Ezeknek a tüneteknek pedig kísérője a koncentrációs zavar, az alvással kapcsolatos kihívások.

Azoknak, akik ebben a cipőben járnak, és lehet, hogy már túl régóta, van egy javaslatunk. Előfordulhat ugyanis, hogy csak bizonyos forrásokhoz nem juttatjuk el magunkat, és hiányaink okozzák a kimerültségünket. Ezen könnyű segíteni… és máris kapunk egy lendületet az induláshoz, amely egy új életminőséghez vezet. Az első lépés tehát az öngyógyítás útján egyszerű és erőt adó: irány a vitaminok, a tápanyagok és persze a gyógynövények világa… A gyógyszeripart is lehet támogatni (ízlés dolga), de a mellékhatások sora miatt talán érdemes inkább egy felvilágosult boszorkányhoz fordulni, aki megúszta a máglyahalált, és ma természetgyógyász képében szórja tudását, szeretettel…
Ha tehát örökké fáradtnak, kimerültnek érzed magad, és a lehangoltság réme is üldöz, egyetlen apró lépés megtételére ösztönzünk: irány a természet kincseit forgalmazó bolt, vagy megfelelő időben és kellő rákészüléssel a mező. Van ugyanis gyógynövény, ami segít visszaállítani az egyensúlyodat, hogy elindulhass a Női Kiteljesedés Útján.  

Növény, a vidámabb hangulatért

orbancÍme az orbáncfű, amely az enyhe és súlyosabb depressziós tünetek enyhítésére egyaránt alkalmas, és még az alvást is segíti. Teaként vagy kapszulaként hatásos gyógyír, a mennyiséget azonban érdemes nem túlzásba vinni, ez esetben fényérzékenységet okozhat. Alkohol kísérőjeként semmiképp nem ajánljuk, de az előbbiről érdemes lemondani, mert az orbáncfű valóban az egyik leghatásosabb hangulatjavító. Szent János füve hazánkban is terem, június végén. Eltitkolni vétek lenne, hogy őseink a gonosz szellemek távol tartására is használták. Gyógyteát forrázással készítünk belőle. Álmatlanságra, idegi panaszokra, depresszióra lefekvés előtt érdemes inni belőle,  egy csészével. Hat hét fogyasztás után fontos hat hétnyi szünetet tartani az orbáncfűvel való randevúzásokban.

Vitamin-támasz

A lehető legegyszerűbb megoldás élénkítésre a rendszeres C-vitamin fogyasztás, ami számos egyéb ok miatt is ajánlott mindannyiunk számára. Ép inak és csontok, egészséges bőr, amit köszönhetünk neki, ám ő a fertőzések távol tartója is, csökkenti a rákos sejtek kialakulásának veszélyét, akadályozza a depresszió megjelenését, segít a vas felszívódásában, ami nők számára kiemelt fontosságú… Hosszú a lista, ami a C-vitamint dicséri. Ráadásul a fölösleges mennyiség belőle vizelet formájában távozik a szervezetből.  Számos friss, nyers, érett zöldség és gyümölcs tartalmazza, de nem árt időnként nagyobb dózisokhoz juttatni belőle a szervezetünket. Erős védelemigény vagy kimerültség, letargikus állapotok esetén érdemes akár napi 1000-2000 mg-ot szedni belőle, ami mesterségesen aszkorbinsav formájában is lehetséges.
Szintén javasolt krónikus fáradtság esetén az omega 3 zsírsavak rendszeres fogyasztása (pl. a finom halételek beiktatása étrendünkbe), és a cink bevitele szervezetünkbe, táplálékkiegészítő formájában.
ivóÁm ami mégis a leginkább adja magát megoldásként: a megfelelő folyadékpótlás, leginkább tisztított víz vagy forrásvíz formájában (napi 2-3 literre van szüksége a felnőtt szervezetnek ebből).
És mozogjunk, sokat (persze ezt is csak mértékkel…), lendületesen…

Ilyen rásegítésekkel feltölthető a szervezet, hogy ez ne legyen akadálya a valódi Öngyógyítás, Öntáplálás megkezdésének életünkben…

Folytatjuk…

(csszabovirag)

 

Leave a Reply

*