Csáti-Ersók Marietta

marietta“A határaink ott vannak, ahová mi gondoljuk őket”

Hiteles jógaoktatót kerestünk. Csáti-Ersók Marietta mindazt képviseli lényével, szakmai tudásával és tapasztalatával, amit önmagunknak ezen a területen remélhetünk; tudást, inspirációt, szívet, erőt, kitartást, koncentráltságot, testtudatot… és nőiességet. A Fénypont Szakrális Központ rendszeres előadójával-trénerével beszélgettünk. 

- Mit találtál meg a jógában?
- A jógázást a gerincproblémám miatt kezdtem el, ami három hónap rendszeres gyakorlás után meg is szűnt. Ez számomra egy óriási lépés volt, hiszen elmúltak a fájdalmaim. Meggyőződésem, hogy jelenlegi egészségi  állapotom is a rendszeres gyakorlásnak köszönhető. Számomra egyébként a jóga ma már nem csak a test, hanem a test és a lélek tökéletes összhangja. A jógában valóban megtaláltam önmagam.
- Mit tesz hozzá az életminőségedhez?
- A jóga célokat ad, kijelöli az utamat. Segít felfedezni, megérteni és megismerni, megélni önmagam – elhelyezni magam a világban. Küldetést érzek átadni mindazt, amit megtanultam és megtapasztaltam a jóga által.
-Hogyan tapasztalod, tágítod magad általa, benne?
- A jóga végtelen megtapasztalás számomra, folyamatosan újabb és újabb ajtókat nyit ki, kihívások elé állít, és segít átlépni a határaimat, így ezáltal megtapasztalhatom, hogy a határaink ott vannak, ahová mi gondoljuk őket…
- A nőiségre milyen hatással van?
- A mai rohanó világban kevés ideje jut a nőknek a női oldaluk erősítésére, vagy a női oldal mélyebb megismerésére.  Ezzel megbomlik a harmónia, az egyensúly. A női jógagyakorlatok hatással vannak a testi-lelki és mentális egészségre, segítenek a testi-lelki egyensúly helyreállításában. A női jógagyakorlatok a figyelmet a női szervekre irányítják, ami által finoman, lelki szinten is elősegítik a nőiség megélését, átélését, tudatosítását.
-Hogyan segíti a női energiák felszabadulását?
- A gyakorlatok adott területen történő végrehajtása közben oldódnak a feszültségek, lazulnak az izmok, ezzel feloldva nem csak a fizikai gátakat, hanem ezek lelki kapcsolódásait is.
- Konkrétan milyen biológiai hatással van a női szervekre?
- A női jógában a figyelem a női szervek területére fókuszál, úgy mint a medence, a csípő, a gát, valamint a medencealapi izmok, záróizmok területére. Ezeknek a női területeknek az átmozgatásával serkentjük a vérkeringést, energiaáramlást, ezáltal több tápanyag, oxigén, energia áramlik ide, amelynek következtében elősegítjük a test öngyógyító folyamatait testi és lelki síkon egyaránt, harmonikus állapotot létrehozva.
- Általában miként tapasztalod: miért jógáznak leginkább a nők?
- A kamaszkortól kezdve az anyaságon, a menopauzán át az idős korig a nők több életszakaszon mennek át. A női testnek és így a léleknek sok átalakulást kell megélnie. A jóga minden életszakaszban segítséget tud nyújtani, a test és a lélek megerősítésében, a kiegyensúlyozott, harmonikus állapot létrehozásában.  A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fogantatás előtti időszaktól egészen a terhességig és az anyaságig nagyon fontos a fizikai és mentális egészség maximális megerősítése. A jóga áldásos hatása sokak számára jelentős az érettebb korban, különösen a menopauza idején. A jóga segít megőrizni a fizikai, szellemi és érzelmi egyensúlyt.

Részt vehettek Ti is Marietta előadásain, tréningjein. Olvassátok a programokat ITT!

One Comment

 1. Mia
  feb 05, 2014 @ 11:42:16

  Kedves Marietta és Virág,
  tetszik a cikk.

  Kedves Olvasók!
  Személyes tapasztalataim szerint Mariettában benne van mindaz, amit fent olvashattok!

  Köszönöm!

  Válasz

Leave a Reply

*